Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

7.6.2017

Kevään pikakelaus ja hups - kesä tuli!

Hui miten huhtikuu ja miltei koko toukokuu, eli melkein koko kevät, vierähtikään minulta ohi. Olen niin kevätihminen kun olla voi ja nyt minulla on tunne, että tämän vuoden kevät ohitettiin jotenkin pikakelauksella. Syy lienee erikoisissa sääoloissa, koska mitään muuta erikoista selittävää tekijää asialle ei ole. Blogin päivityksestäkin on jo pitkä aika, mutta täällä taas linjoilla ollaan.

Ennen toukokuun lopun kylmiä sekä räntä- ja lumisateita istutin keäkurpitsat ja pavut avolavalle sekä kasvihuonekurkut kasvihuoneeseen. Onneksi huolellinen harsotus suojasi taimet kylmältä. Kasvimaan ja pihan kuulumisiin palaan tuonnempana, koska pikakelauksen vuoksi piha näyttää enemmin rytölältä kuin puutarhalta ja sekös vähän harmittaa. Toisaalta sen ajan, mitä normaalisti olen pihatöissä ahertanut tähän aikaan vuodesta, kului tänä vuonna juhlien. Oli ystäväpariskunnan häät, nuorimman serkkuni pienen pojan ristiäiset ja yhden serkkuni vanhimmaisen ylioppilasjuhlat. Ihania juhlia kaikki. 


Ella kirjoitti ylioppilaaksi taidelukiosta ja hänellä oli ihastuttava ja vähän erikoisempi ylioppilaslakki. Aiemmin en ole tiennyt, että tällaisia erilaisia lakkeja voi teettää.

Viimeiset ns. vanhan loman rippeet (talviloma siis) pidin "kesän" alta pois toukokuun viimeisellä viikolla. Hienosti osasin "talviloman" ajoittaa, koska sääolosuhteet olivat aika ajoin Saimaalla arktiset. Koska olimme päättäneet, että veneelle mennään, niin mentiin. Sääoloihin kun ei voi vaikuttaa, niin päätin vaikuttaa siihen, miten asiaan suhtaudun, eli positiivisesti. Ulkona ja vesillä oleminen on siis hyvin pitkälle asenne ja pukeutumiskysymys. Veneessä on onneksi myös lämmitys. 

Vietimme lähes koko lomaviikon Linnansaaren kansallispuiston alueella. Ensimmäisenä iltana, kun oli vielä melko tyyntä, tapasimme norpan, mikä uiskenteli pitkään veneemme ympärillä. Norppa välillä sukelsi veneen toiselle puolelle ja sitten toiselle. Katselimme ja ihmettelimme toisiamme noin kymmenen minuutin ajan. Tällaista kohtaamista en ole ikinä vielä kokenut. Sydän miltei pakahtui onnesta. Lähtömetreillä siis totesin, että loma oli jo onnistunut.
Instagramin puolella on kohtaamisestamme video.

Koska viikosta oli luvattu osittain hyvinkin tuulista ja sateista, päädyimme rantautumaan Linnansaaren Sammakkoniemeen. Tähän aikaan vuodesta ja näillä keleillä kansallispuistossa oli vain muutamia retkeilijöitä meidän lisäksi. Saaren luonto on mitä mahtavin. Lintujen pitämät konsertit olivat vertaansa vailla. Muutamana lämpimämpänä päivänä rantakäärmekin uskaltautui kivenkolosta aurinkoon lämmittelemään. Norppakin kävi meitä vielä uudelleen tervehtimässä viikon aikana. Tuulisilla ja sateisilla keleillä norppia ei juuri kiinnosta kurkistella happihyppelyä pidempään pinnalla.
Vesiluonto on niin kaunis. Olen löytänyt sieluni lepopaikan ja nautin lomasta täysin rinnoin. 

Vesillä ollessa tulee syötyä myös hyvää ja hitaasti valmistettua ruokaa. Yhtä kertaa lukuunottamatta, silloin kun tuulinen päivä muuttui tuuliseksi yöksi ja vettä sekä räntää räimi ja tuuli kolisteli pressuja, valmistimme ruoan nuotiolla. Konstailematonta, mutta hyvää ruokaa. Kävimme mennessä ostamassa Tiisanmäen lammastilalta karitsan lihaa, mikä on suussa sulavaa ja taivaallisen hyvää!

Myös lettuja on veneellä ollessa aina pakko paistaa äidiltä perityllä rautapannulla. Loistava pannu ja ah, mitä lettuja ❤︎


Koska kelit olivat pääsääntöisesti kovinkin koleat, niin järvessä peseytyminen ei tuntunut kovin vetovoimaiselta. Onneksi Linnansaaressa on kunnon sauna, missä saa erinomaiset löylyt. Koska aikaa oli ja muita kanssa veneilijoitä ja retkeilijöitä ei juurikaan ollut, siivoilimme saunan, pesutilat ja huolsimme paikkoja muutenkin kuntoon. On sitten jatkossa muiden mukavampi tulla saunaan, kun käsipumppu pelaa ja lattiat ja ritilät ovat pestyt. 


Vaikka erittäin navakkaa tuulta lupailtiin pitkin viikkoa, niin lopulta vain muutama päivä oli sangen tuulista ja sateista. Muina päivinä sateet tulivat ja menivät. Sateet tulivat välillä vetenä, välillä räntänä, lumena ja rakeina. Yhden päivän aikana säätila vaihteli melkoisesti. Sateen jälkeen paistoikin sitten taas aurinko pilven lomasta. 
Kun sunnuntai koitti ja oli aika lähteä kohti kotia alkoikin kesä kolkutella sään puolesta ovea. Tällä viikolla ollaankin sitten saatu nauttia jo lämöstä. Ihanaa Suomen suvea - kaikkine vaihteluineen.


Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesää sinulle!
-Anu-

8 kommenttia:

 1. Teillä on ollut kivoja juhlia.
  Meillä oli myös yhdet ylppärit ja valmistujaisjuhlat.
  Onpas kiva tuo valkolakki.

  Upeita maisema kuvia.
  Letut maistuu aina luonnonhelmassa.

  Hyvää viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Juhlat ovat aina mukavia ja on onni iloita muiden mukana. Viikko luonnossa teki erityisen hyvää :)
   Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa!:) Tämä kevät oli kyllä ihan omanlaisensa, kaamea väsymys...osittain varmaan auringon puutteesta johtuvaa. Onneksi lämpö on viimein löytänyt tiensä tänne!<3
  Tuo norpan kohtaaminen on varmasti ikimuistoinen kokemus.<3 Iloa ja lämpöä kesääsi Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taina! Kevät meni ohi ja ei kyllä ollut virtaa bloggaamiseen. Olen samaa mieltä, että auringon puute ja kylmyys tekivät tehtävänsä. Olen niin ilahtunut nyt tästä lämpimämmästä ilmasta ja auringon pilkahduksista. Iloa ja valoa viikonloppuusi!

   Poista
 3. Erikoinen lakki! Onnea ylioppilaalle. Teillä on ollut kivoja juhlia. Upeita kuvia ja maisemia. Ihana norppakohtaaminen. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoinen yo lakki, mutta minusta jotenkin kovin kaunis. Kaikki juhlat olivat lämminhenkisiä ja mukavia. Tuo norpan kohtaaminen oli niin upea kokemus, että muistan sen varmaan lopun elämääni.
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle Satu!

   Poista
 4. Voi miten kivaa, että olet langoilla. Niin se vaan on, että kevät pitää usein kiireisenä ja etenkin, kun on juhlia viikonloppuisin. Vähän sama tilanne on ollut meillä.

  Aivan ihania kuvia ja tunnelmia venereissultanne! Juuri niin, konstailematonta ruokaa ja yksinkertainen päivärytmi sekä maisemat, muuta ei kunnon irtiotottoon tarvita. Noista raaka-aineista ei vaan tule muuta kuin hyvää ja tietysti pannun pitkä käyttöikä takaa onnistuneet letut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi ❤︎
   Loma teki kyllä terää ja samalla elämän yksinkertaistaminen. Juhlat ovat ihania, mutta juhlahumussa vierähti monta viikonloppua ja siksipä piha muistutti rytölää. Kuluneen viikonlopun tein pihatöitä aamusta iltaan. Nyt piha alkaa näyttää jo vähän siltä, miltä pitäisi.
   Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!